STOR NYHET INNEN KLIMAVERDENEN IKKE INTERESSANT FOR NORSKE MEDIA?

Gjennom mange år med klimaforskning, klimakonferanser, klimakrav og stadig flere skremmende oppslag om en overopphetet klode, oversvømmelser og hungersnød har deltagerne hatt én støtte for sitt syn og tro på at vi vil oppleve en global katastrofe hvis vi ikke går til drastiske tiltak for milliarder av dollar, FNs klimapanel IPCC. Vi var kommet så langt at alle som forskere som betydde noe i verden, tilsynelatende, var overveldende enige om at grunnen til utviklingen var drivhusgassen kulldioksyd som med like stor overbevisning, skyldes menneskenes bruk av organisk energi og brensel.

 

For ikke mange dager siden, 24 februar, slapp en nyhet ut som burde fått verdens klimaorganisasjoner til å skjelve, bare ikke norske medier, for IPCCs leder Rajendra Kumar Pachauri varslet at han har trukket seg fra sin stilling.

Så hva vil nå skje med verdens klimaarbeid, vil en ny leder ha den samme store overbevisning om årsaker og virkninger på verdens klima og miljø eller vil han ta inn over seg all tvilen fra forskere hvis meninger og funn har blitt underslått av de fleste, inklusive media, med et sunt overlevelse- og karrierestinkt?

Motforestillinger til virkningene av kulldioksyd og at hovedsynderne er oss, den industriell verdens innbyggere, finnes det mange av, så vil de vinne gehør. Les bare her:

 

Som man ser er klimaforskningen langt fra entydig, men en kan vel lese ut av tvilen og historiske klimavariasjoner, er at det vi slipper ut er altfor lite til å ha noen påvirkning.

Leave a comment